Met je hond op puppycursus Groningen?

Waarom is een puppycursus Groningen belangrijk om te volgen? De socialisatieperiode is een zeer belangrijke fase in het leven van een pup. Het is belangrijk om op een gepaste manier de pup aan allerlei prikkels te laten wennen. Hierbij is vertrouwen, elkaar leren kennen en samenwerken van groot belang. Om een zo goed mogelijke start te maken, gaan we tijdens de puppycursus aan de slag met een prettige begeleiding van jouw puppy.

De puppycursus moet voor baas en pup vooral leuk zijn om te volgen en daarom proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan ieders wensen en voorkeuren.

Puppy speelt met touw | Puppycursus Groningen

Trainen samen met je puppy, leuk en leerzaam voor baasje en hond

Voor wie is de puppycursus geschikt?

Het is mogelijk de starten met puppycursus Groningen wanneer de pup een leeftijd heeft tussen +- 9 en 15 weken.   De pup is welkom als ze deze is voorzien van een enting of titerbepaling passend bij de leeftijd. Alle rassen en kruisingen kunnen aan de puppycursus meedoen.

Wij besteden onder andere aandacht aan de opvoeding van de pup. Hoe train ik zindelijkheid? Waarom wil hij niet lopen of trekt hij zo aan de lijn? Hoe ga ik om met het vele bijten van mijn puppy?

Sociale omgang met andere honden, wanneer is dat leuk? Hoe gaan we daarmee om? Wanneer de mogelijkheid binnen de groep is, begeleiden we tijdens een sociaal spel tussen de pups, samen spelen in kleine groepjes. Kijkend naar grote en gedrag van de honden.

Twijfel je of deze cursus passend is? Neem gerust contact op, dan gaan we in overleg kijken wat passend is.

Tijdens de puppycursus Groningen

Tijdens de lessen maken we  een begin met het aanleren van diverse basisoefeningen bijvoorbeeld: Zit, Let opHier maar ook het wandelen aan een slappe lijn, enzovoort. Daarbij komen gedurende de cursus oefeningen aan bod voor de zelfbeheersing en mentale en fysieke balans van de pup. Ook komt er een deel socialisatie aan bod, wat is dit en hoe ga je ermee aan de slag. Er is veel mogelijkheid voor het stellen van vragen en eigen in breng.
Lees voordat je start gerust verder: bijvoorbeeld over spel op de hondenschool.

Wil je graag met de clicker aan de slag? Dit behoort tot de mogelijkheden. Het is geen verplichting!

Heb je tijdens de coronacrisis een pup aangeschaft?

Meer daarover lees je in mijn blog:

Waar en wanneer zijn de puppycursussen in Groningen?

Locatie:

  • De lessen vinden deels plaats in Sint Annen (nabij Bedum) op 10 minuten buiten Groningen, en deels in Groningen (bedrijventerrein ‘t Witte Lam).
  • Puppycursus bestaat uit 9 lessen waarvan 1 theorieles.
  • 7 aaneengesloten weken les op dezelfde dag en tijd *.

* m.u.v vakantie, feestdagen en vooraf gemelde dagen

Er kan door middel van privelessen ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

 Geplande groepen:

Maandag avond om 20.00 uur Start in Februari een nieuwe groep –> Sint Annen (7 lessen) Groningen – Witte lam (1 Theorieles, 1 les met hond)

Ben je er helemaal uit en wil jij je opgeven? Dat kan met de knop hieronder.

 Direct inschrijven!

Heb je een vraag? Stel hem hier.

Contact puppytraining