Met je hond op puppycursus?

Waarom is een puppycursus belangrijk om te volgen? De socialisatieperiode is een zeer belangrijke fase in het leven van een pup. Het is belangrijk om op een gepaste manier de pup aan allerlei prikkels te laten wennen. Hierbij is vertrouwen, elkaar leren kennen en samenwerken van groot belang. Om een zo goed mogelijke start te maken, gaan we tijdens de puppycursus aan de slag met een prettige begeleiding van jouw puppy.

De puppycursus moet voor baas en pup vooral leuk zijn om te volgen daarom proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan ieders wensen en voorkeuren.

Puppy speelt met touw

Voor wie is de puppycursus geschikt

De puppycursus is geschikt voor alle pups vanaf een leeftijd van 9 weken. Ze zijn welkom als ze zijn voorzien van een enting of titerbepaling passend bij de leeftijd. Alle rassen en kruisingen kunnen aan de puppycursus meedoen.

Wij besteden onder andere aandacht aan de opvoeding van de pup. Hoe train ik zindelijkheid? Waarom wil hij niet lopen of trekt hij zo aan de lijn? Hoe ga ik om met het vele bijten van mijn puppy?

Sociale omgang met andere honden, wanneer is dat leuk? Hoe gaan we daarmee om? Wanneer de mogelijkheid binnen de groep is, begeleiden we tijdens een sociaal spel tussen de pups, samen spelen in kleine groepjes. Kijkend naar grote en gedrag van de honden.

Tijdens de puppycursus

Tijdens de lessen maken we  een begin met het aanleren van de basisoefeningen bijvoorbeeld: Zit, Let opHier maar ook het wandelen aan een slappe lijn, enzovoort. Ook komen gedurende de cursus oefeningen aan bod voor de zelfbeheersing en mentale en fysieke balans van de pup. Ook komt er een deel socialisatie aan bod.

Wil je graag met de clicker aan de slag? Dit behoort tot de mogelijkheden. Het is geen verplichting!

Heb je tijdens de coronacrisis een pup aangeschaft?

Meer daarover lees je in mijn blog:

Waar en wanneer is de puppycursus?

Locatie:

  • De lessen vinden plaats in Sint Annen (nabij Bedum) op 10 minuten buiten Groningen.
  • De puppycursus bestaat uit 7 lessen waarvan 1 theorieles.

Helaas zijn groepslessen vanwege de geldende corona maatregelen tot zeker 20 april niet toegestaan.

Als alternatief zijn privélessen of online hulp mogelijk. Er kan ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

Meer weten of direct opgeven?

Wil je meer weten over onze cursussen of wil je jullie gelijk opgeven?
Stuur mij een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact puppytraining