Met je hond op puppycursus Groningen?

Waarom is de puppycursus Groningen van meerwaarde om te volgen? De puppy tijd met de socialisatieperiode is een zeer belangrijke fase in het leven van een hond. Het is belangrijk om op een gepaste manier de pup aan allerlei prikkels te laten wennen. Hierbij is vertrouwen, elkaar leren kennen en samenwerken van groot belang.

Om een zo goed mogelijke start te maken, gaan we tijdens de puppycursus aan de slag met een prettige begeleiding van jouw en jouw puppy.

De puppycursus Groningen moet voor zowel eigenaar als de pup vooral een leerzame fijne ervaring zijn, om zo optimaal mogelijk door de puppyperiode heen te gaan. Vertrouwen, samenwerken, en leren staan hierin centraal.

We gaan samen aan de slag met socialisatie (positieve associaties maken met geluiden, bewegingen, voorwerpen en nog veel meer) , basisoefeningen, en vele andere dingen.

Ben je opzoek naar 1 op 1 begeleiding? Klik dan hier.

Puppy speelt met touw | Puppycursus Groningen

Spelen en trainen samen met je puppy, leuk en leerzaam voor eigenaar en hond

Voor wie is de puppycursus geschikt?

Het is mogelijk te starten met puppycursus Groningen wanneer de pup een leeftijd heeft tussen  8 en 15 weken. De pup is welkom als deze is voorzien van entingen of een titerbepaling passend bij de leeftijd. Alle rassen en kruisingen kunnen aan de puppycursus deelnemen. Als eigenaar is het belangrijk dat je jouw taak erg serieus neemt: de pup begeleiden in het opgroeien naar een volwassen hond.

Er wordt onder andere aandacht besteed aan de opvoeding van de pup. Hoe leer je de pup zindelijk te worden? Waarom wil de pup niet wandelen of waarom trekt deze zo aan de lijn? Hoe ga ik om met het bijten van mijn puppy?

Sociale omgang met andere honden is belangrijk maar wanneer is dat leuk voor beide partijen? Hoe gaan je daarmee om? Leren over hondentaal is een belangrijk onderwerp.

Twijfel je of deze cursus passend is? Neem gerust contact op, dan gaan we in overleg kijken wat passend is.

Tijdens de puppycursus Groningen

Tijdens de lessen gaan we een aan de slag met het aanleren van diverse basisoefeningen bijvoorbeeld: Af, zit , kijk eens en maar ook gaan we aan de slag met belangrijke onderwerpen als het wandelen aan een slappe lijn, aandachtsoefeningen en spel met eigenaar komen aan bod. Natuurlijk komt ook socialisatie aan bod, een positieve associatie leggen: bijvoorbeeld wennen aan geluiden. Hierin ben jij als eigenaar een hele belangrijke schakel!

Er is veel mogelijkheid voor het stellen van vragen. Wanneer de mogelijkheid gedurende de cursus er is, kan er gekozen worden voor een sociaal spel tussen de pups, samen spelen in kleine groepjes onder begeleiding.  Kijkend naar het gedrag van de honden. Veiligheid staat hier voorop!  Een fijne ervaring is voor alle partijen zeer belangrijk.

Er kan echter niet altijd gekozen worden voor spel (geen geschikt speelmaatje o.i.d) : meer daarover lees je in de blog: spel op de hondenschool.

Aan de slag

Op de hondenschool is het belangrijk dat jij als nieuwe pup eigenaar zo goed mogelijk aan de slag gaat met de pup en je taak erg serieus neemt. Dit zodat de pup een goede start maakt en zo optimaal mogelijk begeleid kan worden naar zelfstandige, stabiele volwassen hond.

Het is van uiterst belang dat er naast de hondenschool les op gepaste wijze thuis en elders aan de slag wordt gegaan. Als aanvulling krijg je tijdens de lessen invulformulieren en huiswerk opdrachten mee. Er wordt vanuit de hondenschool verwacht dat deze opdrachten thuis serieus opgepakt worden en huiswerk wordt uitgevoerd. Onderschat dit niet.

Mocht je ergens tegen aanlopen… trek gerust aan de bel voor hulp.

Cursusmap

Tijdens de puppycursus Groningen ontvang je een cursusmap. Deze map zal gedurende de cursus gevuld worden met huiswerkopdrachten en documenten. Deze documenten dienen als aanvulling en ondersteuning bij de puppy lessen.

Je ontvangt onder andere een artikel met informatie over de socialisatie. Waarom is het belangrijk? Wat is handig om te doen en wat kun je beter niet doen.. Hoe ga je socialiseren? Naast dit artikel ontvang je ook een socialisatie check list. Zo kun je goed bijhouden waarmee je aan de slag bent gegaan, hoe dit gaat en wat eventueel extra aandacht verdient.

Alle informatie is zorgvuldig geschreven of uitgezocht met het doel zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden als aanvulling op de lessen.

Deze map neem je elke les mee.

Extra informatie

Een puppycursus Groningen groep bestaat uit maximaal vijf pups met eigenaren. Dit om ervoor te zorgen dat elke pup en cursist voldoende mogelijkheid krijgt te oefenen in de groep.

Daarnaast is het belangrijk dat jij als eigenaar van de pup vragen kunt stellen. Mocht je een vraag niet willen stellen in de groep, of duurt het nog een aantal dagen voordat de les is, dan is het zeker mogelijk deze eerder te stellen. De mogelijkheid tot het stellen van vragen is er niet alleen tijdens de lestijden, bellen of mailen voor het stellen van een vraag behoord tot de mogelijkheden.

De puppycursus bestaat uit 8 lessen waarvan 2 theorielessen en 1 les op het industrieterrein.

Theorieles is een belangrijke leerzame wijze om extra onderliggende informatie te delen, hoe leert een hond nou eigenlijk? En hoe kun jij als eigenaar daarop inspelen? Hoe ga je leren hoe de wereld werkt? Hoe kun jij als eigenaar je pup begeleiden? En waarom is dit belangrijk? Wat moet je doen als je pup iets doet waar je helemaal niet blij van wordt? en nog veel meer…

Daarnaast is er een les op industrieterrein deze les is speciaal bedoeld om op een onbekend terrein aan de slag te gaan, als aanvulling op je socialisatie.

Les 8 bestaat uit een toetsing. We doorlopen diverse onderdelen uit de puppy cursus. Hoe staan de oefeningen ervoor?, zijn de opdrachten voldoende gemaakt?, is het socialisatie schema voldoende doorlopen? wanneer de toetsing uitwijst dat de onderdelen samen voldoende blijken ontvang je het certificaat deelname puppycursus.

Tijdens de lessen werken we met diverse beloningen. Er wordt uitleg gegeven over waarom, hoe en wat belonend werkt.

Wil je graag met de clicker aan de slag? Dit behoort tot de mogelijkheden. Het is geen verplichting!

Waar en wanneer zijn is de puppycursus Groningen?

 Geplande groepen:

Ben je er helemaal uit en wil jij je opgeven? Dat kan met de knop hieronder.
Je krijgt reactie via de mail en een uitnodiging voor een telefonisch intake gesprek.

 Direct inschrijven!

Locaties:

  • 1. Locatie 1: Sint Annen –> op maandag en dinsdag worden de lessen hier verzorgt (m.u.v. Theorie (Groningen: locatie3) en industrie terrein les(locatie 3))
  • 2. Locatie 2 Binnenlocatie: Ten Boer  –> Op woensdag, donderdag en vrijdag worden lessen op deze locatie verzorgt evenals alle theorielessen
  • 3. Locatie 3: Kweldergras Groningen  (het witte lam) –> De les industrieterrein + theorie ma en di worden hier verzorgt.
  • Puppycursus Groningen bestaat uit 8 lessen waarvan 2x theorieles en 1 les op industrieterrein
  • De 8 lessen zijn aaneengesloten weken les op dezelfde dag en tijd *.

* m.u.v vakantie, feestdagen en vooraf gemelde dagen

Er kan door middel van privelessen ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

Heb je een vraag over puppycursus Groningen? Stel hem hier.

Contact puppytraining

Volg Kim Knapper hondentraining  ook op Facebook en instragram