Privé training hond

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom in een groep trainen niet wenselijk is. Het kan zijn dat er hele specifieke wensen zijn met betrekking tot de training of dat er snel last is van overprikkeling tijdens groepslessen.

Soms is er sprake van een specifiek aandachtspunt bijvoorbeeld trekken aan de lijn of najagen van hardlopers.

Tijdens privé training kunnen we de lessen aanpassen naar de voorkeuren en aandachtspunten zodat we zeer specifiek aan de slag kunnen.

De lessen vinden in overleg plaatst, de locatie is afhankelijk van de training bij u thuis in een dichtstbijzijnd park of bos.

Keuzeadvies aanschaf hond

Je bent aan het kijken om een hond aan te schaffen maar ziet door de bomen het bos niet meer. Komt er een pup in huis of misschien toch een asiel hond of herplaatser. Maar wat voor ras moet het dan worden? of wordt het misschien wel een kruising? Wanneer je gaat kijken voor een hond in huis komt er vaak erg veel op je af. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Op internet is vaak erg veel verschillende informatie te vinden wat vaak niet meehelpt bij het maken van een keuze.

Bij keuzeadvies gaan we kijken naar wat de wensen zijn.

Naar aanleiding van een intake gaan we verschillende opties bespreken. Ook kijken we of het een geschikte keuze is om een hond aan te schaffen en zo ja, wat dan de beste keuze is om een mismatch te voorkomen.

Puppybegeleiding

Het is eindelijk zo ver er komt een pup in huis! Fantastisch, gefeliciteerd! En nu?

De pup moet gesocialiseerd worden en aan van alles wennen, maar rust is ook erg belangrijk. Hoe gaan we beginnen met de pup zindelijk maken? Wat is een geschikte slaapplek? Wanneer de pup net is huis is komen er vaak heel veel vragen op.

Om een goede start voor de pup te maken verzorg ik puppy begeleiding, hierbij gaan we kijken wat voor jullie belangrijk is om aandacht aan te besteden tijdens de eerste periode van het hondenleven. De ene pup is de andere niet, en zo ook de leefomgeving. Er wordt gekeken naar wat voor dit individu belangrijk is en wat voor de nieuwe eigenaar belangrijk is. Na afloop ontvang je per mail nog eens de belangrijkste punten die besproken zijn tijdens het puppy consult.

Puppy speelt met touw

Gedragsbegeleiding hond

Zit je met een probleem bij de hond? Vertoont de hond gedrag wat jij als probleem ervaart dan kun je daarvoor bij mij terecht.

Hierbij kan het gaan om problemen als:

  • Angst – naar mensen/ kinderen/ honden/ vreemde geluiden of vuurwerk
  • Agressie – naar honden/ dieren binnen huis/ mensen/ kinderen
  • Blaffen
  • Vernielen en najagen

Eten van vreemde dingen enz.

Aan huis ontmoeten we de hond en zien zijn omgeving, nemen we het probleem door, nemen een anamnese af en stellen we een plan van aanpak op. Na afloop van het consult ontvang je een kort verslag met bevindingen en plan van aanpak.

Graag werk ik samen met andere deskundigen waar mijn kennis en kunde ophoudt, zoals dierenartsen en andere hondentrainers en gedragstherapeuten.

Trainingsmethode

Tijdens het trainen van de hond leggen we de nadruk op aanleren van goed/ gewenst gedrag. En minder op het afleren van slecht/ ongewenst gedrag.

Bijvoorbeeld:

We leren de hond netjes naast te lopen.

We zijn niet bezig met het afleren van het trekken.

Door de hond op een fijne manier te motiveren zorgen we er voor dat de hond plezier krijgt in het uitvoeren van oefeningen voor en vooral samen met het baasje.

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van lichaamstaal bij het trainen en kijken we naar waarom iets gaat zoals het gaat.

Tijdens het trainen kan in overleg gebruik gemaakt worden van een clicker een trainingshulpmiddel wat timen van een beloning meer kan perfectioneren.

Wanneer er meer behoefte is om te leren over de hond en zijn lichaamstaal is er altijd de mogelijkheid een les met een deel theorie op te vullen.