Jonge hondentraining Groningen

Verder na de puppycursus of starten met een sociale jonge hond die nog niet eerder bij ons op training is geweest? Dan zit je hier op de goede plek.

Een hond gaat door verschillende fasen heen in zijn of haar leven. Voordat ze volwassen zijn gebeurt er heel veel in het honden lijfje dat steeds verder uitgroeit tot een volwassen hond. Zo komen ze op een leeftijd waarop de hormonen door het lijf heen gieren, de puberteit. Het is belangrijk dat we begrijpen wat er gebeurt zodat we daar op een gepaste manier mee om kunnen gaan.

Tijdens de jonge honden lessen leer je omgaan met een jonge hond, leer je over de hondentaal en gaan we aan de slag met bekende en nieuwe oefeningen. Dit alles op basis van samenwerken en vertrouwen.

Wat is nu eigenlijk een beloning? Hoe zet je deze in, en wat is er verder nodig om optimaal te kunnen trainen? Ook deze onderwerpen komen voorbij!

Trainen van een hond | Hondenschool groningen

Aandacht voor de eigenaar is een moeilijke maar belangrijke training

Voor wie is jonge hondentraining geschikt?

De jonge hondentraining is geschikt voor honden die de beginselen van de basisoefeningen beheersen, we gaan tijdens de lessen aan  de slag met de uitbreiding hiervan. Bij basisoefeningen kun je denken aan: Wachten, wandelen aan een slappe lijn, liggen en aandacht vragen.
Daarnaast oefenen we verdere vaardigheden die belangrijk zijn. Zoals tijdens een oefening in verschillende situaties uitvoeren (bv met passeren van een wandelaar).

Kom je vanuit de puppycurus? Dan is het mogelijk direct aan te sluiten.

Heb je een wat oudere hond of elders cursus gevolgd? Dan nodig ik jullie van harte voor een oriënterend telefonisch intake gesprek.

Dit heeft als doel: een beeld krijgen van het karakter van de hond en de huidige kennis en kunde. Dit om een eventuele plaatsing in een groep zo goed mogelijk te laten verlopen.
Een kennismaking gebeurt telefonisch zodat we van beide kanten de beste beslissing kunnen maken.

We bespreken welke oefeningen de hond beheerst en waar jullie graag mee aan de slag willen, vanuit hier kijken we of deze lessen geschikt zijn.

Twijfel je over de geschiktheid?

Neem gerust contact op om te overleggen.

Tijdens de lessen

We gaan aan de slag met het uitbreiden van basisoefening zoals aandacht voor de baas, netjes meelopen en het passeren van hardlopers of wandelaars. Ook beheersing is een belangrijk hoofdstuk in deze cursus. Hoe ontvang je bezoek of hoe kun je rustig staan kletsen met iemand op straat?

In deze cursus hebben we het over signalen van de hond, bijvoorbeeld spanning, hoe zie je dat en wat moet je daar vervolgens mee?

Tijdens de theorieles hebben we het onder andere over de pubertijd. Hoe ga je daarmee om? Wil je wel of niet de hond castreren of steriliseren? Waarom? wat zijn de effecten daar nou eigenlijk van.

Kortom een reeks lessen waarin we veel nieuwe informatie en oefeningen aanbieden.

Waar en wanneer zijn de Jonge honden lessen in Groningen?

Locatie:

  • 1. Locatie 1: Sint Annen –> op maandag en dinsdag worden de lessen hier verzorgt (m.u.v. Theorie en industrieterrein les)
  • 2. Locatie 2: Euvelgunne Groningen –> de woensdag, donderdag en vrijdag worden de lessen hier verzorgt (m.u.v. Theorie en industrieterrein les)
  • 3. Locatie 3: Kweldergras Groningen  (het witte lam) –> De theorie en de les industrieterrein worden hier verzorgt.
  • De jonge honden cursus bestaat uit 9 lessen waarvan 1 theorieles en 1 bos/park wandeling. De wandeling is overdag.
  • 8 aaneengesloten weken les op dezelfde dag en tijd*.
  • Passende de onderstaande mogelijkheden niet? – Mail gerust om op de wachtlijst te komen, dan wordt je op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe mogelijkheden zijn.

Nieuwe groepen starten op:

Vrijdag avond 20.00 uur – 19 Mei 2023 (Locatie Groningen: 2 Euvelgunne en 3 Kweldergras)

Aanmelden voor de wachtlijst voor een andere groep is ook mogelijk

Er kan door middel van prive lessen ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

*M.u.v vakantie (bouwvak in de zomer), feestdagen en vooraf gemelde dagen

Direct opgeven?

Ben je er helemaal uit en wil jij je opgeven? Dat kan met de knop hieronder.

Direct inschrijven!

Heb je een vraag? Stel hem hier:

Contact puppytraining