Jonge hondentraining Groningen

Verder na de puppycursus of starten met een sociale jonge hond die nog niet eerder bij ons op training is geweest? Dan zit je hier op de goede plek.

Een hond gaat door verschillende fasen heen in zijn of haar leven. Voordat ze volwassen zijn gebeurt er heel veel in het honden lijfje dat steeds verder uitgroeit tot een volwassen hond. Zo komen ze op een leeftijd waarop de hormonen door het lijf heen gieren, de puberteit. Het is belangrijk dat we begrijpen wat er gebeurt zodat we daar op een gepaste manier mee om kunnen gaan.

Tijdens de jonge honden lessen leer je omgaan met een jonge hond, leer je over de hondentaal en gaan we aan de slag met bekende en nieuwe oefeningen. Dit alles op basis van samenwerken en vertrouwen.

 

De reeks bestaat uit 7 lessen waarvan 1 theorie les en 1 wandeling.

De lessen vinden 1x per week plaats.

Trainen van een hond | Hondenschool groningen

Aandacht voor de eigenaar is een moeilijke maar belangrijke training

Voor wie is jonge hondentraining geschikt?

De jonge hondentraining is geschikt voor honden die de beginselen van de basisoefeningen beheersen, we gaan tijdens de lessen aan  de slag met de uitbreiding hiervan. Bij basisoefeningen kun je denken aan: zit, wandelen aan een slappe lijn, liggen en de aandacht kunnen vragen.

Kom je vanuit de puppycurus? Dan is het mogelijk aan te sluiten.

Heb je een wat oudere hond of elders cursus gevolgd? Ook dan ben je van harte welkom om de jonge hondentraining te volgen.
We bespreken welke oefeningen de hond beheerst en waar jullie graag mee aan de slag willen, vanuit hier bespreken we of deze lessen geschikt zijn.

Twijfel je over de geschiktheid?

Neem gerust contact op om te overleggen

Tijdens de lessen

We gaan aan de slag met het uitbreiden van basisoefening zoals aandacht voor de baas, netjes meelopen en het passeren van hardlopers of wandelaars. Ook zelfbeheersing is een belangrijk hoofdstuk in deze cursus. Hoe ontvang je bezoek of hoe kun je rustig staan kletsen met iemand op straat?

In deze cursus hebben we het over signalen van de hond, bijvoorbeeld spanning, hoe zie je dat en wat moet je daar vervolgens mee?

In de theorieles hebben we het onder andere over de pubertijd. Hoe ga je daarmee om? Wil je wel of niet de hond castreren of steriliseren? Waarom? wat zijn de effecten daar nou eigenlijk van.

Kortom een reeks lessen waarin we veel nieuwe informatie en oefeningen aanbieden.

Waar en wanneer zijn de Jonge honden lessen in Groningen?

Locatie:

  • De lessen vinden deels plaats in Sint Annen (nabij Bedum) op 10 minuten buiten Groningen, en deels in Groningen (bedrijventerrein ‘t Witte Lam).
  • De jonge honden cursus bestaat uit 7 lessen waarvan 1 theorieles en 1 wandeling.
  • 6 aaneengesloten weken les op dezelfde dag en tijd*.
  • Passende de onderstaande mogelijkheden niet? – Mail gerust om op de wachtlijst te komen, dan wordt je op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe mogelijkheden zijn.

Nieuwe groepen starten op:

Dinsdagmiddag 13.00 uur – hier zijn nog enkele plekken beschikbaar.
Maandagavond 20.00 uur – Nog plekken beschikbaar.

Er kan door middel van prive lessen ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

*M.u.v vakantie, feestdagen en vooraf gemelde dagen

Meer weten of direct opgeven?

Wil je meer weten over onze puppycursussen of andere hondentrainingscursussen of willen jullie direct al opgeven?
Stuur mij een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

Momenteel is het erg druk voor jonge honden cursus, voorkom teleurstelling en neem op tijd contact op. We werken met een wachtlijst.

Direct inschrijven

Of neem contact op

Contact puppytraining