Wanneer hondengedragsbegeleiding

Hondengedragsbegeleiding kan ingezet worden wanneer jij met je hond tegen een probleem aan loopt. Alle rassen en kruisingen komen in aanmerking voor gedragsbegeleiding bij Kim Knapper hondentraining. Wij staan voor passende hulp voor jou en jouw hond. Alle honden, situaties en eigenaren zijn anders. Dat maakt dat wij gedragsbegeleiding enkel individueel aanbieden bij sommige trajecten kan gekozen worden voor een gezamenlijke theorieles.

Gedragsbegeleiding is mogelijk aan huis voor problemen die voornamelijk daar plaatsvinden. Ook is een begeleiding op locatie in Groningen mogelijk wanneer het probleem minder locatie gebonden is. Dit gebeurt in overleg.

 

Loop je niet tegen problemen aan maar wil je graag individuele hulp bij training van oefeningen klik hier. 

hond voerbak Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding

Agressie bij bezittingen (zoals de voerbak) kan ook een reden zijn voor gedragsbegeleiding

Wat kan een reden zijn om je aan te melden?

Vertoont de hond gedrag wat jij als probleem/ongemak ervaart dan kun je daarvoor terecht, ook wanneer er meerdere punten van aandacht zijn is begeleiding mogelijk. 

Hierbij kan het gaan om problemen als:

  • Angst – naar mensen/ kinderen/ honden/ vreemde geluiden etc.
  • Agressie – naar honden/ andere dieren/ mensen/ kinderen etc.
  • Overmatig blaffen
  • Vernielen
  • Najagen/ drijven
  • Eten van vreemde dingen
  • Overmatig opspringen
  • Overige
  • Staat hetgeen waar jij tegen aanloopt niet in de lijst? Geen zorgen neem gerust contact op voor de mogelijkheden

Alle problemen waar jij tegen aan loopt kunnen meegenomen worden, zodat we een zo compleet mogelijk beeld van de hond krijgen.

Trajecten

Er worden diverse trajecten aangeboden op het gebied van begeleiding. Deze trajecten zijn ontwikkeld om in te stappen in een programma om zo goed mogelijk en optimaal mogelijk begeleiding te kunnen aanbieden. LETOP! Een traject is niet een vast programma welke voor iedereen hetzelfde verloopt of ingevuld wordt. Het traject bied een richting en wordt daarbinnen ingevuld naar de behoefte van hond, eigenaar en derden. Daarnaast wordt er altijd gekeken naar de ontstaan van het gedrag, verloop, oorzaak en andere belangrijke zaken, een traject wordt hierop aangepast.

Door hieronder op een traject te klikken kom je op de specifieke pagina met meer informatie over het betreffende traject

Vreedzaam aan de lijn traject – voor uitvallende honden
Pootjes op de vloer traject – voor honden die overmatig springen

Hoe ziet een gedragsbegeleiding eruit?

Na inschrijven ontvang je in de mail een vragenlijst, deze vul je zo volledig mogelijk in en word retour gestuurd. Zo verliezen we tijdens de afspraak geen tijd voor vragen die volgens standaard procedure moeten worden beantwoord. Daarnaast wordt er (meestal) gevraagd om een video van het betreffende gedrag, voor een eerste observatie. Voor een gedragsbegeleiding waarbij de punten voornamelijk thuis geuit worden kom ik aan huis, dit om de hond in zijn normale omgeving te kunnen bekijken.

Bij de begeleiding ontmoeten wij elkaar (afhankelijk van het probleemgedrag met of zonder hond), bespreken we alle belangrijke punten. Afhankelijk van het probleem kunnen we ervoor kiezen om samen een rondje te wandelen of een video door jullie gemaakt te bekijken, dit om het probleemgedrag zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Op deze manier verzamelen we alle informatie die nodig is om te bekijken waaruit het probleem gedrag is ontstaan, en aanhoud.

Wanneer het probleemgedrag van de hond in kaart is gebracht* wordt dit geëvalueerd en bespreken we de mogelijkheden.

We maken direct een afspraak voor een privé les binnen 3 weken (inbegrepen). Tijdens deze les bekijken/ bespreken we de voortgang en maken/doen een aanpassing/toevoeging in het plan indien nodig.

Graag werk ik samen met andere deskundigen waar mijn kennis en kunde ophoudt, zoals dierenartsen, specialisten, en collega gedragstherapeuten.

Oorzaak gedrag –> plan

De oorzaak van het probleem gedrag vinden is een belangrijke stap in de begeleiding. Gedrag kan meerdere oorzaken hebben en voortkomen vanuit verschillende onderliggende problemen of emoties. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van uitvallen door een trauma of vanuit pijn. Zo kan het zijn dat hetzelfde probleem bij verschillende honden een totaal andere aanpak nodig heeft. We werken vanuit de oorsprong van het gedrag om voor een zo duidelijk mogelijk plaatje te krijgen en een passende oplossing te zoeken.

Wanneer we de oorzaak en bijbehorende informatie compleet hebben bespreken we mogelijke methoden om tot een plan te komen. Na ons gesprek ontvang je indien afgesproken  binnen 14 dagen een mail met daarin het verslag (met o.a waarnemingen, diagnose, plan, prognose en aanvullende informatie). Lees deze goed door! Neem voor vragen of onduidelijkheden altijd contact op.

* In enkele gevallen is het niet mogelijk direct te evalueren en/of mogelijkheden te bespreken. Een oorzaak hiervan kan zijn dat er eerst overleg nodig is met een arts/osteopaat/fysio of andere collega zodat het beeld compleet is. Mocht dit het geval zijn wordt er telefonisch contact opgenomen nadien.

Ben je eruit en is gedragsbegeleiding precies wat je zoekt? Via de onderstaande knop is direct inschrijven mogelijk.

Gedragsbegeleidingen kunnen overdag doordeweeks gepland worden. Voor een weekend bezoek geldt, dubbel tarief.

Na inschrijven wordt er contact opgenomen voor de vervolg stappen

 

Direct inschrijven

Volg Kim Knapper hondentraining  ook op Facebook en instragram 

Vragen over de gedragsbegeleiding? Vul gerust het onderstaande formulier in

Contact puppytraining