Vervolg hondentraining Groningen

Voor iedereen die de basistraining gehad heeft maar nog niet klaar is met trainen met de hond hebben wij de vervolgcursus. Wanneer je bij ons de jonge hondentraining hebt gevolgd ben je welkom bij deze lessen. Ook wanneer je elders de basis of thuis de basis hebt getraind kun je je aanmelden.

Oefeningen met de hond

Tijdens de vervolgtraining gaan we bezig met het uitbreiden van de oefeningen. In kleine stapjes voegen we prikkels toe om de moeilijkheid van een oefening langzaam op te bouwen.

Verder leggen we hier ook de nadruk op hoe jij als eigenaar je hond het beste kunt begeleiden in situatie’s om te voorkomen dat de hond de fout in gaat.

Een oefening die we verder gaan uitbreiden is bijvoorbeeld ”volg”. Hierbij is het persoonlijke doel van belang. Wat wil jij als eigenaar van je hond? Is dat haalbaar, en welke stappen en training hebben we hiervoor nodig?

Andere dingen die aan bod komen zijn onder andere het zit-blijf, negeren van prikkels, af-blijf en het passeren van anderen.

Als basis leren wij je kijken naar jouw hond, wat kunnen jullie aan en hoe gaan je dat bereiken. Zijn er oefeningen die jij belangrijk vindt? Noem ze gerust. Wij vinden het belangrijk dat jij en je hond zo optimaal mogelijk leren samen werken.

Vervolg hondentraining Groningen

Verschillende stimuli op hondentraining

Om de oefeningen zo stabiel mogelijk te trainen ga ja aan de slag onder invloed van verschillende stimuli. Die je zelf meebrengt, andere meebrengen en die op locatie worden aangeboden.

De theorie dient ter aanvulling om een inzicht te krijgen waarom het belangrijk is aan de slag te gaan en hoe.

Kardinge of in het Beijumerbos

De laatste of voorlaatste les vind plaats in Kardinge of in het Beijumerbos. Hier gaan we de oefeningen in de praktijk brengen. We leren je onder andere hoe je om moet gaan met onverwachte situatie’s, zoals een plotselinge hardloper. Wanneer is welke oefening handig om te gebruiken?

In overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Wil je graag meer informatie, of twijfel je over de geschiktheid van de cursus voor jou hond? neem gerust contact op voor overleg.

Waar en wanneer zijn de vervolg lessen?

Geplande groepen:

Ben je er helemaal uit en wil jij je opgeven? Dat kan met de knop hieronder.
Je krijgt reactie via de mail en een uitnodiging voor een telefonisch intake gesprek.

 Direct inschrijven!

Locaties:

  • 1. Locatie 1: Sint Annen –> op maandag en dinsdag worden de lessen hier verzorgt (m.u.v. Theorie (Groningen: locatie3) en industrie terrein les(locatie 3))
  • 2. Locatie 2 Binnenlocatie: Ten Boer  –> Op woensdag, donderdag en vrijdag worden lessen op deze locatie verzorgt evenals alle theorielessen
  • 3. Locatie 3: Kweldergras Groningen  (het witte lam) –> De les industrieterrein + theorie ma en di worden hier verzorgt.
  • Vervolg cursus bestaat uit 8 lessen waarvan 1x theorieles en 1 les in Kardinge
  • De 7 lessen zijn aaneengesloten weken les op dezelfde dag en tijd *.
  • Les Kardinge wordt overdag gepland

* m.u.v vakantie, feestdagen en vooraf gemelde dagen

Er kan door middel van privelessen ook voor maatwerk worden gezorgd. Wil je hier meer over weten neem dan contact met mij op via het formulier.

Heb je een vraag? Stel hem hier:

Contact puppytraining