Vreedzaam aan de lijn traject

Loop jij met de hond tegen het probleem aan dat deze uitvalt naar bijvoorbeeld andere honden of personen tijdens een wandeling? Dan is dit traject wellicht wat voor jullie! Het vreedzaam aan de lijn traject is speciaal opgezet om eigenaren en honden te begeleiden waarbij het aan de lijn wandelen niet altijd een fijne bezigheid is. Dit doordat de hond aan de lijn uitvalt naar bijvoorbeeld andere honden of naar mensen. Lees hieronder meer over hoe dit traject in zijn werking gaat.

Vreedzaam aan de lijn traject

Voor wie is dit traject

Het vreedzaam aan de lijn traject is geschikt voor alle eigenaren met honden die moeite hebben met het passeren van stimuli op straat zoals het passeren van:

  • Andere honden
  • Mensen en/of kinderen
  • Hardlopers
  • Fietsers
  • Katten

Alle honden zijn welkom dit traject te volgen. Dit betekend dat honden van alles leeftijden, rassen en kruisingen welkom zijn.
Ook honden die door het probleem gedrag een muilkorf (moeten) dragen zijn welkom dit traject te volgen met muilkorf om. Indien de hond nog niet gewend is aan het dragen van een muilkorf is het mogelijk dit in het traject op te pakken. Veiligheid is altijd noodzakelijk om te waarborgen, soms kan het noodzakelijk zijn een muilkorf te gebruiken om ongelukken te voorkomen.

De uiting van het probleem gedrag kan per hond verschillen van uitvallen tot hard aan de lijn trekken tot blaffen naar de eigenaar.
In de vooraf gaande vragenlijst worden hierover een aantal vragen gesteld. Beantwoord de vragenlijst altijd zo volledig mogelijk.

Woon jij niet in Groningen of omgeving maar zou je toch graag willen deelnemen aan dit traject? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Het is mogelijk het traject in het Engels te volgen – graag aangeven bij aanmelding

Hoe ziet dit traject eruit?

Voor de start van het vreedzaam aan de lijn traject ontvang je een vragenlijst. Deze vragenlijst dient voor het in kaart brengen van een aantal nodige gegevens. Zo kunnen de afspraken zo optimaal mogelijk verlopen. Nadat de vragenlijst verstuurd is kan er om (aanvullende) video’s worden gevraagd, waarna het traject wordt ingepland. Het traject bestaat uit 3 live afspraken en 1 online evaluatie gesprek.

  1. Afspraak aan huis: afspraak 1 vind plaats aan huis. We starten met een gesprek om het probleemgedrag zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een korte wandeling gedaan in de eigen omgeving. Aan de hand hiervan wordt de eerste training opgezet. De oefeningen worden na de afspraak binnen 2 werkdagen gemaild of worden direct op papier overhandigd.
  2. Theorie les in Ten boer: Les 2 bestaat uit een theorieles op locatie in Ten Boer. Deze theorieles is onder andere bedoelt om jou als eigenaar meer inzicht te geven in hondengedrag en hondentaal. Wat doe je met passanten? Hoe kun je zo goed mogelijk een veilige situatie creëren voor jezelf, de hond en anderen? Daarnaast bespreken we theoretisch de te maken stappen om dit vervolgens je eigen te kunnen maken in praktische oefeningen.
  3. Afspraak op locatie: afspraak 3 bestaat uit een les op locatie. De oefeningen die tijdens de theorie zijn besproken welke eigen zijn gemaakt gaan we nu op locatie in de praktijk brengen. Welke locatie hiervoor gekozen wordt is afhankelijk van het specifieke probleemgedrag. We kiezen hiervoor een locatie anders dan de eigen omgeving om te oefenen met de specifieke stimuli. Dit kan een park of woonwijk zijn.
  4. Evaluatie moment: 3 weken na afspraak 3 wordt een evaluatie moment gepland. Dit is een Skype of telefonisch gesprek. Hoe staat het ervoor? Zijn er vragen opgekomen tijdens het oefenen etc.

Kosten en mogelijkheden

De afspraken voor het traject kunnen overdag door de weeks tot 15.00 ingepland worden*

Het gehele traject bedraagt €350,-

 

 

 

 

 

*Het gehele vreedzaam aan de lijn traject in het weekend volgen? Dat is mogelijk tegen dubbel tarief.

Aanmelden voor dit traject kan via het onderstaande formulier:

Contact vreedzaam aan de lijn traject

Volg ons ook op Facebook en instragram